Zelfrijdende voertuigen in de Morvan

Categorie:
Geschreven door:
Tester
Datum:
3 maart 2023

Een aantal partijen in Bourgondië doet onderzoek naar de inzet van zelfrijdende voertuigen in een landelijke omgeving. De Morvan is hun proeftuin.

De onderzoekers richten zich met name op ouderen. De uitdaging is om met ultramoderne middelen hun mobiliteit te verbeteren zodat ze zich zelfstandig en veilig kunnen verplaatsen voor hun boodschappen en hun sociale contacten.

Bekeken wordt onder welke voorwaarden ouderen alleen in zo’n voertuig zouden stappen, wat voor situaties ze dan lastig zouden vinden, of geautomatiseerde hulp hun ervaring kan verbeteren, en in hoeverre een simulator twijfels over het gebruik ervan wegnemen.

about author

Tester

Excepteur sint ocaecat cupidas proident sunt culpa quid officia desers mollit sed.

subscribe to newsletter

Excepteur sint occaecat cupidatat no proident