Zelfrijdende voertuigen in de Morvan

Last Updated: 4 februari 2024By Tags: ,

Een aantal partijen in Bourgondië doet onderzoek naar de inzet van zelfrijdende voertuigen in een landelijke omgeving. De Morvan is hun proeftuin.

De onderzoekers richten zich met name op ouderen. De uitdaging is om met ultramoderne middelen hun mobiliteit te verbeteren zodat ze zich zelfstandig en veilig kunnen verplaatsen voor hun boodschappen en hun sociale contacten.

Bekeken wordt onder welke voorwaarden ouderen alleen in zo’n voertuig zouden stappen, wat voor situaties ze dan lastig zouden vinden, of geautomatiseerde hulp hun ervaring kan verbeteren, en in hoeverre een simulator twijfels over het gebruik ervan wegnemen.

latest video

news via inbox

Nulla turp dis cursus. Integer liberos  euismod pretium faucibua